جایزه داستان کوتاه گارنِت چیست؟

گارنِت به منظور شناسایی استعدادهای برتر در زمینه‌های مختلف هنری و فرهنگی، سالانه جوایزی را برگزار می‌کند. جایزهٔ‌ داستان کوتاه یکی از این جوایز است که به منظور ارتقای اهداف فرهنگی گارنت برگزار می‌گردد.

ایدهٔ اولین دورهٔ جایزهٔ داستان کوتاه گارنِت با هدف کشف استعدادهای برتر در زمینهٔ نویسندگی و ترویج هنر داستان‌نویسی و فرهنگ کتابخوانی در ایران، شکل گرفت. سرانجام، این جایزه با همکاری باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو و با همراهی جمعی از نویسندگان و شایستگان اهل قلم فارسی‌زبان از کشورهای ایران،‌ ازبکستان، تاجیکستان و افغانستان، مهر ۱۴۰۲ شروع شد و در مرداد ۱۴۰۳ به پایان رسید.

سارا سالار: دبیر جایزه داستان کوتاه گارنِت

سارا سالار، نویسنده و مدیر فرهنگی مجموعه کتاب اردیبهشت، یکی از اشخاص مطرح در ادبیات معاصر ایران است. او با نگارش آثاری همچون «احتمالاً گم شده‌ام» و «هست یا نیست» به موفقیت ادبی بزرگی دست یافته و برندهٔ جایزه هوشنگ گلشیری است. کتاب احتمالاً گم شده‌ام که از آثار شاخص او محسوب می‌شود، تاکنون هفده بار تجدید چاپ شده و به زبان‌های آلمانی، ایتالیایی و فرانسوی نیز ترجمه شده است. سارا سالار دبیر جایزه داستان کوتاه گارنت است.

دربارهٔ اولین دوره جایزه داستان کوتاه گارنِت

اولین دوره از جایزهٔ داستان کوتاه گارنِت در مهر ۱۴۰۲ برگزار گشت. دبیر و داوران اولین دورهٔ اول جایزه داستان کوتاه گارنت به ترتیب سارا سالار (دبیر جایزه)، لیلی رشیدی، آتوسا صالحی، پوریا عالمی، احسان عبدی‌پور و فرزاد فربد بودند. در این دوره به نفرات اول تا دهم دیپلم افتخاری به همراه جوایز نقدی ارزنده اهدا شد. همچنین جوایز ویژه‌ٔ‌ این دوره، جایزهٔ ویژهٔ استاد هوشنگ مرادی کرمانی و جایزهٔ ویژهٔ اقامت ادبی کوتاه مدت فرانسه بود.

در نخستین جایزه بین‌المللی داستان کوتاه گارنت ۱۲۷۰ اثر در بخش جوان ارسال شد که از بین آن‌ها، ۱۰ اثر به عنوان اثر برگزیده قابل تقدیر و ۳ اثر برنده انتخاب گردید. همچنین، بین ۱۷۸ داستان ارسالی در بخش نوجوان، ۴ داستان به عنوان داستان برگزیده «قابل تقدیر» و ۳ اثر برنده انتخاب شد. مجموع داستان‌های ارسال شده ۱۴۳۸ مورد و از کشورهای مختلف ایران و جهان بود. برندگان جایزه از شهرهای لندن، کرمانشاه، زابل، همدان، تهران و دیگر شهرهای ایران بودند.

جایزه داستان کوتاه گارنِت: فرصتی برای کشف استعدادهای برتر ادبیات

جایزه داستان کوتاه گارنت بستری برای درخشش نویسندگان نوظهور و کشف استعدادهای ادبی است. این رویداد سالانه با هدف شناسایی صداهای تازه در دنیای ادبیات و حمایت از نویسندگان خلاق برگزار می‌شود. گارنت، با گرد هم آوردن داورانی برجسته و فراهم کردن جوایز ویژه، تلاش می‌کند تا انگیزه‌ای جدی برای نویسندگان جوان و حرفه‌ای ایجاد کند. این جایزه نه‌تنها فرصتی برای رقابت ادبی، بلکه دریچه‌ای برای دیده‌شدن، رشد و گسترش مرزهای داستان‌نویسی در میان فارسی‌زبانان جهان است.

فراخوان دومین دوره از جایزه داستان کوتاه گارنِت

دومین دوره جایزه داستان کوتاه گارنت با هدف کشف استعدادهای برتر ادبی و حمایت از نویسندگان فارسی‌زبان در سراسر جهان برگزار می‌شود. این رقابت که به همت پلتفرم گارنت شکل گرفته، در دو بخش نوجوان و بزرگسال، از تمامی علاقه‌مندان به داستان‌نویسی دعوت به عمل آورده است. در این دوره، جوایز ارزنده‌ای از جمله دیپلم افتخار، جوایز نقدی و دو جایزه ویژه شامل «جایزه استاد محمود دولت‌آبادی» و «فرصت اقامت ادبی کوتاه‌مدت در فرانسه» برای برگزیدگان در نظر گرفته شده است. داوری این رویداد را چهره‌های برجسته‌ای چون علی خدایی، لیلی رشیدی، عطیه عطارزاده و مصطفی مستور بر عهده دارند. علاقه‌مندان تا ۱۵ اردیبهشت فرصت دارند آثار خود را ارسال کنند.